Logon

Lyd-eksempler:

 

26. Cl. Monteverdi: O Teseo fra madrigalcyklus Lamento d'Arianna


27. 
G. Gabrieli: Plaudite - Royal Danish Brass


28. Johs. Brahms: Rosmarin


29. Max Reger: Nachtlied


30. Carl Nielsen: Lær mig nattens stjerne


31. J. S. Bach: Cum sancto spiritu fra Messe i A dur - Trinitatis Kammerorkester

 

Trinitatis Kantori
blev dannet i 1993 af Per Enevold på opfordring af Trinitatis Kirkes daværende organist Inge Bønnerup. Koret er et selvstændigt koncertkor med fast tilknytning til Chr. IV's gamle barokkirke, Trinitatis Kirke i København med det astronomiske tårn: "Rundetårn".

Siden præsentationskoncerten 17. marts 1993 har koret givet en lang række koncerter - adskillige har været transmitteret af Danmarks Radio. Mange af koncerterne har været afholdt i Trinitatis Kirke og i Rundetårns smukke bibliotekssal, men Kantoriet afholder også koncerter andre steder i både ind- og udland - siden 17. marts 2013 med Trinitatisorganisten Søren Christian Vestergaard som dirigent.

Kantoriets koncertrejser er ofte gået til musikfestivaler: Tjekkiet (1994 og 1995), Mantua, Italien (1998). I efteråret 1999 gennemførtes en vellykket koncertturné til Japan, hvor Kantoriet samarbejdede med det professionelle strygeorkester The Nordic Ensemble, Tokyo. I september 2001 blev koret inviteret til at deltage i den internationale festival for kammerkor "Riga Dimd 2001", Letland.  I 2005 og 2007 deltog Kantoriet i festivaler i Provence  og Abruzzo, Italien . På invitation fra Dansk Organist og Kantor Samfund (DOKS) medvirkede Trinitatis Kantori som dansk repræsentant ved afholdelsen af Nordisk Kirkemusiksymposium i Stavanger, Norge 2009.

I 1999 vandt koret 1. prisen ved Den europæiske Radiounions (EBU) korkonkurrence "Let the People Sing '99". Som en følge heraf transmitterede Danmarks Radio samme år korets julekoncert i Trinitatis Kirke direkte til hele Europa, Canada og dele af USA som det danske bidrag til EBU's (the European Broadcasting Union) julemusikdag. I 2000 samarbejdede Kantoriet med årets P2musik-kunstner orgelprofessor Bine Bryndorf omkring uropførelsen af Svend Erik Werners værk Eastertide for kor og orgel ved en koncert i Trinitatis Kirke sendt direkte i P2musik, og i 2006 uropførtes værker af Ib Nørholm og Bent Sørensen, komponeret til Kantoriet.

Ud over et righoldigt à cappella-repertoire har Kantoriet i de første 20 år af korets levetid desuden opført værker for soli, kor og orkester i samarbejde med professionelle solister og musikere. bl.a. Monteverdis Mariavesper, Mozarts Requiem (DR/ P2 koncert), og Johann Sebastian Bach: Magnificat, Johannespassionen, Matthæuspassionen, Messe i h-mol og Juleoratoriet, (cd-udgivet i samarbejde med Danmarks Radio). Hertil kommer de romantiske storværker:      Brahms Ein deutsches Requiem og Verdis Requiem (cd-udgivelse i efteråret 2014).


Musikere fra Radiosymfoniorkestret, Sjællands Symfoniorkester / Copenhagen Phil og Det kgl. Kapel har gennem årene dannet den faste grundstamme i Trinitatis Kammerorkester med Elisabeth Zeuthen som koncertmester.

Grundet en særlig kærlighed til Bachs musik kombineret med den opfattelse, at netop Chr. IV’s skønne barokkirke skaber ideelle rammer for, at musik og arkitektur kan gå op i en højere enhed, har Trinitatis Kantori & Kammerorkester i 2007 – 08 afholdt et koncertprojekt under navnet: BACH-kantater  i TRINITATIS. Som dokumentation for afholdelsen af denne velbesøgte koncertserie udsendte plademærket Classico i december 2008 en CD med LIVE-optagelser af en lang perlerække af Bach- satser med samme navn som koncertserien. Ved den 8. koncert i denne koncert-række gæstedirigerede den internationalt kendte Bach-dirigent Helmuth Rilling Trinitatis Kantori & Kammerorkester ved en radiotransmitteret koncert i Trinitatis Kirke.

Trinitatis Kantori har indtil 2013 indspillet 11 cd’er på plademærkerne Point og Classico.

 

 

 

Tournévirksomhed: