Logon

Lyd-eksempler med Trinitatis Kantori & Orkester:

Johs. Brahms - Ein deutsches Requiem:
11. Selig sind (2010)
12. Denn alles Fleisch (2010)

G. Verdi - Requiem:
14. Libera me
Solist: Sine Bundgaard 

W. A. Mozart - Requiem:
15. Introitus  og Kyrie - Sopransolist: Ellen Kristiansen
16. Dies illa 

Johann Sebastian Bach - Juleoratoriet:
17. Ehre sei Gott in der Höhe
18. Wohlan deine Name soll allein - Bassolist: Morten Frank Larsen

Johannespassionen: 
19. Ruht wohl og Ach Herr, lass dein lieb Engelein (2013)

Matthæuspassionen:
20. Kor og evangelist: Anthony Rolfe Johnson

Messe i h-mol:
21. Gloria
22. Et resurrexit

Kantater  
23. Ärgre dich , o Seele nicht! - indledningskor
24. Alles nur nach Gottes Willen

25. Sicut erat fra Mariavesper af Cl. Monteverdi

Per Enevold er uddannet på Musikvidenskabeligt Institut, Københavns Universitet (cand.phil.) og har desuden uddannet sig som sangpædagog med eksamen fra Det kgl. danske Musikkonservatorium. Hans lærer i direktion var Kgl. Kapelmester Poul Jørgensen, og han har derudover modtaget direktionsundervisning hos Eric Ericson, Stockholm, Arvid Jansons, Leningrad og Helmuth Rilling, Stuttgart.

Per Enevold har siden 1964 afholdt mange koncerter i Danmark, en stor del af Europa, samt USA og Japan med de kor, som han har været leder af, og han har medvirket i adskillige radio- og TV transmissioner og udgivet en lang række plader og CD'er med disse ensembler. Han har endvidere afholdt koncerter med Sjællands Symfoniorkester/ Copenhagen Phil, DR Radiounderholdningsorkestret, Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester, Vestjysk Symfoniorkester, Randers Byorkester/ Sinfonietta, Domkirkens Kammerorkester, Trinitatis Kammerorkester, St. Olaf Orchestra, Northfield, USA og The Nordic Ensemble, Tokyo, Japan - og desuden gæstedirigeret The Chapel Choir ved St. Olaf College, MN - USA og Sveriges Radiokor.


Med Camerata og Trinitatis Kantori har Per Enevold vundet 1. priser i internationale korkonkurrencer (Debrecen 1978 og Let the Peoples sing 1999, EBU) og han har bl.a. modtaget Jacob Gade Prisen (med Camerata), Mogens Wöldikes hæderspris og Gladsaxe Musikpris.

I studietiden på Københavns Universitet underviste Per Enevold i korledelse som assistent for sin lærer Poul Jørgensen, og i en årrække har han været lærer i kordirektion på Det kgl danske Musikkonservatorium og Sjællands Kirkemusikskole. Siden 1989 har han i perioder fungeret som extern censor ved landets konservatorier.

Per Enevold fratrådte sin stilling som kantor ved Trinitatis Kirke og kunstnerisk leder af Trinitatis Kantori i foråret 2013 og fungerer nu som free-lance-dirigent.

 

 

Lydeksemplerne aflyttes bedst med høretelefoner.
Tryk én gang på musikkens titel og vent!


 

 

Optagelserne på denne side er indspillet med Trinitatis Kantori & Kammerorkester           Lydteknik: Ove Nysom